Ana Sınıflarımız İtfaiye Gezisinde

26 Şubat 2019

Maya Okulları ana sınıfı öğrencilerimiz 26 Şubat 2019 Salı günü Dikmen İtfaiye İstasyonu'na gezi düzenlediler. Bu gezi sürecinde yardımlaşma ve iş birliği yapma becerilerinin günlük yaşamda karşılığını görme fırsatı bulan minik öğrencilerimiz gördüklerinden olumlu yönde etkilendiler. İtfaiye görevlileri, çalışma arkadaşlarıyla birlikte insanlara hangi durumlarda yardımcı olduklarını, kendi aralarında nasıl bir yardımlaşma ve işbirliği yaptıklarını öğrencilerimizle paylaştılar. Bir olay karşısında üstlendikleri görevler hakkında örnekler vererek kullandıkları malzemeleri tanıttılar. Öğrencilerimiz bir itfaiye aracını inceleyerek bu aracın yangın ve sel gibi birçok durum karşısında nasıl kullanıldığını izlediler. Öğrencilerimiz, yapılan alan gezisi sonrasında başka meslek grupları arasında gerçekleştirilen yardımlaşma ve işbirliği çalışmalarına örnekler vererek şubat ayına ait farkındalık kavramının önemini içselleştirdiler. Öğrencilerimizi güler yüzleriyle misafir eden tüm Dikmen İtfaiye İstasyonu çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz.