ANA SINIFLARI TEMA SONU ETKİNLİĞİ!

28 Kasım 2019

Maya okulları Oran yerleşkesi okul öncesi öğrencileri 28 Kasım 2019 Perşembe günü “YUVA” teması ve “SORUMLULUK” farkındalık kavramı çalışmaları kapsamında Kasım ayı boyunca uygulamış oldukları etkinlikler, edindikleri kazanımlar, sorumluluk, yardımlaşma ve işbirliği edinimine yönelik somutlaştırıcı oyunlar çerçevesinde yeni bir temaya başlamanın heyecanıyla tema sonu etkinliğini gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz tema çalışmaları sırasında yapmış oldukları özgün ürünleri kendi koridorlarında öğretmenlerinin rehberliğinde sergileyerek gözlemleme fırsatı elde ettiler. Tema sonu etkinlikleri kapsamında origami tekniği ile yapılmış evler tasarladılar. Parkur etkinliği olarak, tahta kaşıklara bağlanan hayvan resimlerini sararak her canlının kendine ait yuvası ve bu yuvaların farklı özellikleri olduğunun farkına vararak hayvanları yuvalarına ulaştırdılar. Ardından gerçek mutfak malzemelerinden oluşan araçlarımız ile sofra düzenine uygun olarak masa hazırlama etkinliği gerçekleştirdiler. Takım oyunları oynayan öğrencilerimiz, yardımlaşarak ve sorumluluk alarak birlikte başarmanın, hedefe ulaşma noktasında eğlenceli oyunlarla etkinlik sürecini tamamladılar. Son olarak gerçek kıyafet ve materyaller kullanılarak çamaşır katlama ve asma etkinliğine yer verilerek evde ki sorumluluklarımıza değinildi. “YUVA”  ve “SORUMLULUK” teması amaçlanan kazanımlar doğrultusunda keyifli bir şekilde sonlandırılırken, hep birlikte yeni temamız “SAAT” ve farkındalık kavramımız “SABIR” başlıkları ile ilgili etkinliklerini heyecanla beklemeye başladılar.

ANA SINIFLARI TEMA SONU ETKİNLİĞİ! ANA SINIFLARI TEMA SONU ETKİNLİĞİ! ANA SINIFLARI TEMA SONU ETKİNLİĞİ! ANA SINIFLARI TEMA SONU ETKİNLİĞİ!