ANA SINIFLAR TEMA SONU ETKİNLİĞİ

09 Ocak 2020

“SAAT&SABIR” TEMA SONU ETKİNLİĞİ
Maya Okulları Oran yerleşkesi okul öncesi öğrencileri, “SAAT” teması ve “SABIR” farkındalık kavramı çalışmaları kapsamında Aralık-Ocak ayları boyunca uygulamış oldukları etkinlikler, edindikleri kazanımlar, saat ve sabırla ilgili bilgilerin edinimine yönelik somutlaştırıcı oyunlar çerçevesinde tema sonu etkinliğini gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz tema çalışmaları sırasında yapmış oldukları özgün ürünleri kendi koridorlarında öğretmenlerinin rehberliğinde sergileyerek gözlemleme fırsatı elde ettiler. Tema sonu etkinlikleri kapsamında dört istasyon şeklinde hazırlanan masalarda çalışmalarını gerçekleştirdiler. Zaman kavramını içselleştirmek ve somut öğrenme yaşantısı kazanmak için kendi saatlerini köpük tabaklar kullanarak yaptılar. Bir diğer istasyon çalışmasında kum içine saklanmış olan boncukları sabırla ayıklayıp ayırdılar. Ardından masalarda karışık halde bulunan puzzle parçalarını arkadaşlarıyla yardımlaşarak prososyal davranışımız sabır kavramını somutlaştırıp tamamlamaları sağlandı. Çemberler ve kağıt rulolar kullanılarak hareketli oyun oynayan öğrencilerimiz sabırla ruloların üzerine çemberleri atarak yakalamaya çalışarak oyun sürecini tamamladılar. Tema sonu etkinliklerinin ardından yarıyıl tatili sonrasında başlayacak olan “YUMURTA” teması ve “ÇABA” farkındalık kavramı etkinliklerini heyecanla beklemeye başladılar.