AMPUTE MİLLİ TAKIM İLE CANLI YAYINDAYDIK!

16 Mayıs 2020

3. Sınıflarımız Ampute Milli Futbol Takımı Oyuncaları ile Söyleşi Gerçekleştirdi
Maya Okulları Oran Kampüsü 3. sınıf öğrencileri Ampute Milli Futbol Takımı oyuncularından takım kaptanı Rahmi Özcan ve Fatih Şentürk ile 16 Mayıs 2020 tarihinde söyleşi gerçekleştirdiler. Söyleşide futbolcularımız, ampute futbolun yedişer kişilik takımlarla oynandığından ve ampute oyuncuların mücadele ettiği futbol türü olduğundan, oyuncuların tek bir bacağı ampute edilmişken, kalecilerin üst kısmında amputasyon bulunduğundan ve oyuncuların maç sırasında koltuk değneği kullandıklarından bahsettiler.
Türkiye Millî Ampute Futbol Takımı Dünya Ampute Futbol Şampiyonası'nda üçüncü olmuştur. Takımın lakabı Efelerdir. Takım 2017 yılında İstanbul'da gerçekleşen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonasını kazanmıştır.
Üçüncü sınıf öğrencilerimiz Ampute Milli Futbol Takımı oyuncuları sayesinde bir kez daha azimli ve kararlı olmanın önemiyle ilgili farkındalıklarını arttırmış oldular.

AMPUTE MİLLİ TAKIM İLE CANLI YAYINDAYDIK! AMPUTE MİLLİ TAKIM İLE CANLI YAYINDAYDIK!