Ağaçların Babası Mustafa Göçer Okulumuzda

24 Mayıs 2019

“Tohumlar fidana, fidanlar ağaca dönmeli yurdumda” diyen şarkıya gönül veren ve bu konuda oldukça etkili çalışmalar yapan okulumuz, boy boy fidanlarla okul bahçesini donatmaya devam ediyor. Okulun bahçesiyle beraber büyük bir ekosistem olduğuna inanan bir misyonla öğrencilerimizi fidelerle, fidanlarla buluşturuyoruz. Bu kutlu yolculukta; bitkilerin bahçemizde can bulmasına tanıklık etmenin öğrencilerimiz üzerinde büyük bir etkisi olduğuna inanıyoruz. Eko-Okul Yeşil Bayrak, Bitki Çeşitliliğini Araştırma Projesi ve Eko-Tarım kulübümüzle çevremizi yeşillendirme konusunda oldukça yol aldığımızı düşünüyor faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu kapsamda, ömrünün 50 yılını doğaya adayan, 1 milyondan fazla tohumu ve 50 bin fidanı toprakla buluşturan “Ağaçların Babası” ünvanını alan Sayın Mustafa Göçer’i 24 Mayıs Cuma günü okulumuzda ağırladık. Bahçemizde meyvenin oluşum süreçlerini izlemek ve fidanın büyüme yolculuğunu gözlemek amacıyla 5.sınıf öğrencilerimiz “Ağaçların Babasıyla” birlikte elma fidanı dikerek; enfes bir sunumla öğrencilerimize unutulmaz bir gün yaşattı. Fidanın topraktaki yolculuğunu, bu yolculukta onu neler beklediğini ve bizlerin de fidana nasıl bakmamız gerektiğini anlatan Mustafa Bey, yaşanılabilir dünya için en güzel mirasın ağaçlar olduğunu hatırlatarak etkinliği bitirdi.
Kendisine bu kıymetli paylaşımlarından ve bize bıraktığı güzel miras için teşekkür ediyoruz.