Adım Adım Tiyatro

26 Nisan 2019

Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”na tiyatro sanatı ile katkıda bulunmak, Türk tiyatrosunun dünya çocukları yoluyla yurt dışına açılımını sağlamak, tanıtmak ve yurt dışında bu daldaki gelişmeleri takip ederek kültürler arası gelişim ve değişime hizmet etmek amacıyla, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü 2005 yılından beri her yıl  Ankara'da “Küçük Hanımlar Küçük Beyler” Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivalini düzenlemektedir.
Festival, adını ve içeriğini büyük önder Atatürk'ün çocuklara yönelik şu cümlelerinden almıştır; “Küçük Hanımlar, Küçük Beyler; Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz!”
Maya Okulları 3.sınıf Öğrencileri Muhsin Ertuğrul Sahnesinde gerçekleşen “Adım Adım Tiyatro” etkinliğine katılmıştır. “Çocuklar Yönetmen Oluyor.” ifadesiyle tanımlanan öğrencilerimiz interaktif oyun izleme fırsatı bulmuş ve süreci yönlendirmiştir. Tiyatro sahnesinde farklı bir deneyim gerçekleştiren öğrencilerimiz hem eğlenme hem de öğrenme fırsatı bulmuştur. Etkinliğe katılan sevgili öğrencilerimize, destek olan kıymetli öğretmenlerimize ve bizleri etkinliklerine davet eden Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü yöneticilerine ve değerli sanatçılarına teşekkür ederiz.

Adım Adım Tiyatro Adım Adım Tiyatro Adım Adım Tiyatro Adım Adım Tiyatro Adım Adım Tiyatro