8-15 MART BİLİM VE TEKNOLOJİ HAFTASI

15 Mart 2021

Maya Okulları Oran Yerleşkesi Bilişim Teknolojileri Dersi kapsamında 8- 15 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası sebebiyle öğrencilerimizle anasınıfından yedinci sınıfa kadar teknolojinin önemini belirten içeriklerle dersimizi işledik. Yarı kodlama, elektronik devre tasarımı, üç boyutlu tasarım programı Tinkercad, oyun ve animasyon yapma programı Scratch, mobil uygulama yapma programı App Inventor ve kodlamayla oyunu birleştiren Minecraft Education Edition uygulamasıyla öğrencilerimize teknolojik ürün tanıtımları ve teknolojik içerikli programlar yazdırarak bu haftanın önemi üzerinde durduk. “Teknoloji denildiğinde aklımıza ne gelir?” sorusuyla başlayan ve teknolojinin sağlık, eğitim, ulaşım, iletişim alanlarında ne kadar geliştiğini belirten video içerikleriyle de dersimizi zenginleştirdik.

8-15 MART BİLİM VE TEKNOLOJİ HAFTASI 8-15 MART BİLİM VE TEKNOLOJİ HAFTASI 8-15 MART BİLİM VE TEKNOLOJİ HAFTASI 8-15 MART BİLİM VE TEKNOLOJİ HAFTASI 8-15 MART BİLİM VE TEKNOLOJİ HAFTASI