5'e Gidenden İyi misin?

15 Şubat 2019

Zamanın su gibi akıp gittiği günlerde; her geçen gün büyüyen öğrencilerimizi sahnede gururla izliyor olmanın mutluluğu içindeyiz. Öğrencilerimizin Müzik, Türkçe ve İngilizce Drama alanlarındaki muhteşem performanslarının ardından ailelerin de katıldığı bilgi yarışmasına geçildi.
15 Şubat 2019 Cuma günü gerçekleştirilen geleneksel "5'e Gidenden İyi misin" etkinliğinde 5. sınıf öğrencilerimiz; ailelerine, “5’e Gidenden İyi Misin?” diyerek bilgi yarışmasında meydan okudu.
Programda öğrencilerimizle velilerimiz yarışma için dört grup şeklinde karşıya karşıya geldiler. Çak Bir Beşlik, Beşi Beş Geçe, Çılgın Beşler, Beşi Bir Yerde isimlerini verdikleri gruplarda kıyasıya mücadele ettiler. Yarışma sonucunda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinden gelen sorulara öğrencilerimiz ailelerinden daha fazla doğru cevap vererek kupa kaldırmayı başardılar.
Etkinlik, masal kahramanlarının bir araya gelerek dünyayı yaşanılabilir bir yer yapmayı konu edinen Türkçe Drama gösterisi ile başladı. Oyun sonunda tüm kahramanlar el ele vererek dünyamız için gerekli olan şeyin beraberce yaşamak olduğunu vurguladılar. Bu kez sahneye ilk kez 1812 yılında Alman Grimm Kardeşler tarafından derlenmiş ve basılmış bir halk masalı olan Yedi Cüceler ve Pamuk Prenses masalı geldi. Yedi Cücelerin Pamuk Prensesi kurtarmak için kötü kalpli kraliçeye karşı verdiği mücadeleyi İngilizce oynadılar.
Keyifli anlar yaşamamızı sağlayan başta öğrencilerimize, katılım sağlayan velilerimize ve emek veren tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

5'e Gidenden İyi misin? 5'e Gidenden İyi misin? 5'e Gidenden İyi misin? 5'e Gidenden İyi misin? 5'e Gidenden İyi misin? 5'e Gidenden İyi misin? 5'e Gidenden İyi misin? 5'e Gidenden İyi misin? 5'e Gidenden İyi misin?