4.Sınıflar Kalem Teması

12 Mart 2019

Öncü uygulamalarımızdan, tematik öğrenme yaklaşımımız kapsamında belirlenen ‘’kalem’’ teması çalışmalarımız, 4. Sınıf öğrencilerimiz tarafından keyifle tamamlandı. Farklı disiplinleri ilişkilendirerek öğrencilerimizin öğrendiği akademik bilgileri, bilimsel ve sanatsal bakış açılarıyla derin ilişkiler kurarak tamamlayan öğrencilerimiz hem eğlendi hem de öğrendiler.
Öğrencilerimiz, "Kaleminin ucundan mürekkep yerine ne akmasını isterdin? Kalemin konuşsaydı sana ne söylerdi?’’ sorularına yanıt olacak yaratıcı yazı yazma çalışmaları, kalem ile ilgili deyimler ve özdeyişleri grup çalışması ile karikatürize etme, kalem ile oluşturulan açıların derecelerini ve çeşitlerini bulma, kara kalem çalışması, kalem ile ritim çalışması, okulda kullanılan kalem çeşitleri ile ilgili sınıflandırma yapma çalışması, kalemli sorular çarkında bilgilerini pekiştirme, kalemin tarihi gelişimini araştırarak özgün ürün tasarımı ve kalem inovasyonları oluşturarak kalemden kule, tripod ve pergel yapımı çalışmalarını kalem teması kapsamında gerçekleştirdiler.
Farklı disiplinlerden bilgi ve becerilerini bütünleştirerek işbirlikli çalışma sürecinde çocuklarımızın geliştirerek yaptığı karalama makinesi ile saygı,sabır ve net kuralların olduğu besleyici bir çevrede kabul görmek sosyal, duyuşsal becerilerini ve özgüvenlerini geliştirmiştir.
Öğrencilerimizin hem eğlenip hem öğrendikleri tema çalışmalarında emeği geçen sevgili öğrencilerimize ve kıymetli öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

4.Sınıflar Kalem Teması 4.Sınıflar Kalem Teması 4.Sınıflar Kalem Teması 4.Sınıflar Kalem Teması 4.Sınıflar Kalem Teması 4.Sınıflar Kalem Teması 4.Sınıflar Kalem Teması