4.Sınıflar Çengelhan Rahmi Koç Müzesi'nde

27 Mart 2019

Okulumuz 4. Sınıf öğrencileri 27 Mart Çarşamba günü Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesini ziyaret etmişlerdir. Sosyal Bilgiler dersi “Kültür ve Miras”, “Bilim, Teknoloji ve Toplum” üniteleri ve Çevremizdeki Ekonomik Faaliyetler konusu kapsamında gerçekleştirilen gezide 1900’lü yıllardan günümüze kara araçları, demiryolu ulaşımının gelişimi, havada süzülenlerin tarihi, esnaf kollarının canlandırmaları, buharlı ve dizel motorları, eski haberleşme araçları, 19-21.yy arası ev modellemeleri, geçmiş zamandaki tarım aletleri, tıbbi gelişmeler, matbaa basım teknikleri, eski oyuncaklar ve günlük hayata dair eşyaların gelişim sürecini kapsayan pek çok objeyi eşsiz anılarla pekiştirmişlerdir.
Gezi sonucunda derslerimizde yer alan pek çok objeyi, aile büyüklerinin kullandığı zamanının en teknolojik ürünleri sayılan aletleri yakından görerek somutlaştırma imkanı bulmuşlardır.