2.SINIFLARIMIZ SINIRSIZ EĞİTİMDE!

08 Aralık 2020

Maya Okulları Oran Yerleşkesi 2. Sınıf öğrencileri, çevirim içi derslerde de müfredat programlarında yer alan kazanımlar doğrultusunda yepyeni etkinliklerle buluşmaya devam ediyorlar.
Türkçe dersi kazanım başlıkları bağlamında;  “Özel ve cins (tür) isimlerini ayırt eder. Cümle içerisinde yazım kuralları kapsamında özelliklerini bilir.” Kazanımından hareketle evde evcil hayvanı olan öğrencilerimiz misafir olarak evcil hayvanlarını, evcil hayvanı olmayan öğrencilerimiz ise sevdikleri bir eşyayı, nesneyi derslerimize getirdiler. Getirmiş oldukları özel isme sahip evcil hayvanlar ve cins isme sahip olan nesneler ile ilgili cümleler kurarak özelliklerini paylaştılar. Özel isim ve cins isim arasındaki ayırım üzerine farkındalık geliştirdiler.
Yine Türkçe dersleri kapsamında okulumuzun doğum günü etkinlikleri çerçevesinde, duygularımızı ifade etmeye yönelik sohbet zamanına yer verildi. Duygularımızı belirtmiş olduğumuz cümleyi defterimize yazarak, cümlenin başlangıç harfinin büyük olacağı bilgisinden hareketle bedenimizle başlangıç harfimizin canlandırmasını gerçekleştirdik.
Matematik dersi uygulamalarına yönelik, “100’e kadar olan doğal sayılarla onluk bozmayı gerektiren ve gerektirmeyen çıkarma işlemini yapar.” Kazanımı kapsamında öğrencilerimizle evlerinde bulunan makarna, fasulye ve bloklarla çıkarma işleminin modellemesine yönelik somut örneklemlere yer verildi.
‘’100 içinde 10’un katı olan iki doğal sayının farkını zihinden bulur.’’ Kazanımı kapsamında oyun etkinliği gerçekleştirildi. Oyunun kuralları belirlendikten sonra her öğrencimize çeşitli değerlere sahip sayılar verildi. Öğrencilerimizin yapacakları işlemler semboller kullanılarak öğretmen tarafından gösterildi. Yapılan işlemin sonucu kimdeyse hazırlanan sayı kartları ekranda gösterilerek zihinden toplama ve çıkarma işlemi yapma süreçleri gerçekleştirildi.
Hayat Bilgi ders süreçlerinde, “Türk bayrağının ve İstiklal Marşı’nın vatanı ve milleti için önemini fark eder.” “ Atatürk’ün çocukluğunu araştırır.” “Milli gün ve bayramların önemini kavrar.” Kazanımları kapsamında öğrencilerimizle araştırma ödevleri doğrultusunda poster hazırlıkları gerçekleştirildi. Hazırlamış oldukları poster çalışmalarını Hayat Bilgisi ders içeriklerinde sırasıyla arkadaşlarına sunum yapma fırsatı elde ettiler.

2.SINIFLARIMIZ SINIRSIZ EĞİTİMDE! 2.SINIFLARIMIZ SINIRSIZ EĞİTİMDE! 2.SINIFLARIMIZ SINIRSIZ EĞİTİMDE! 2.SINIFLARIMIZ SINIRSIZ EĞİTİMDE! 2.SINIFLARIMIZ SINIRSIZ EĞİTİMDE! 2.SINIFLARIMIZ SINIRSIZ EĞİTİMDE! 2.SINIFLARIMIZ SINIRSIZ EĞİTİMDE! 2.SINIFLARIMIZ SINIRSIZ EĞİTİMDE! 2.SINIFLARIMIZ SINIRSIZ EĞİTİMDE! 2.SINIFLARIMIZ SINIRSIZ EĞİTİMDE! 2.SINIFLARIMIZ SINIRSIZ EĞİTİMDE! 2.SINIFLARIMIZ SINIRSIZ EĞİTİMDE! 2.SINIFLARIMIZ SINIRSIZ EĞİTİMDE!