2.Sınıflarımız Sanat Keşfinde

18 Nisan 2019

Okulumuz 2.sınıf öğrencileri, 18 Nisan Perşembe günü “Vakıf 19” tarafından düzenlenen “Tarihte Bir Medeniyet Yolculuğuna Davetlisiniz” sloganıyla Dünya Hitit Günü etkinliklerine katıldılar. Türk Japon Vakfı’nda düzenlenen etkinlikte öğrencilerimiz, “Hattuşa’dan Dünyaya Açılan Pencere: HİTİTLER” konulu 50 sanatçının eserlerinden oluşan plastik sanatlar sergisini gezdiler ve burada Ressam Bünyamin BALAMİR ile tanıştılar. Öğrencilerimiz daha sonra Çömlekçi Çarkı atölyesinde HİTİT sembolleri ile kil çalışması, ebru ve baskı atölyelerinde ise çeşitli çalışmalar yaptılar. Mekânın arka bahçesinde Dünya Hitit Günü etkinlikleri için hazırlanan kazı alanında arkeoloji üzerine bilgiler aldıktan sonra küçük bir kazı etkinliği yaptılar. Bu eğlenceli etkinlikler sonrasında Vakıf 19 yönetim kurulu başkanı Alper BİLAN tarafından okulumuz için hazırlanan katılım ve teşekkür belgesini alan çocuklarımız mutlu anılar, yeni bilgiler ve yaptıkları çalışmalar ile kazanımı yüksek bir sanat gezisi gerçekleştirdiler. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve Görsel Sanatlar Zümremize teşekkür ederiz.