27 Aralık Atatürk'ün Ankara'ya Gelişi

07 Ocak 2019

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, tam 99 yıl önce 27 Aralık 1919 tarihinde Ankara’ya gelerek Kurtuluş Savaşı’nın temellerini attı ve aynı zamanda TBMM’nin kuruluşunun çalışmalarına önderlik etti. Milletimizin makûs talihi, Dikmen sırtlarına adım attığı o gün değişmiş, bağımsızlık mücadelesi zafere ulaşmıştır.

27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya gelişini okul genelinde sınıf içi etkinliklerle ve Seğmenler Park’ı ziyaretiyle kutladık.

Sınıflarımızda Atatürk’ün Ankara’ya bu kutlu yolculuğunu öğrencilerimiz şiir ve hikâye okuyarak ve videolar izleyerek içselleştirirken, öğrenci meclisimiz de seğmenlerle beraber Atatürk’ü karşılamak üzere Dikmen Keklikpınarı’na gittiler.

Kurtuluş Savaşı’nın başlatılmasında, TBMM’nin kurulmasında ve Türk ordusunun hazırlanmasında önemli bir olay olan Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 99. yılı etkinlikleri kapsamında Maya Okulları İncek Yerleşkesi olarak bu anlamlı günde okul meclisinde yer alan öğrencilerimiz Ankaralı Seğmenlerin Gazi Mustafa Kemal’i karşıladığı yer olan, bugün Dikmen sırtlarında bulunan Seğmenler Parkı’nı ziyaret etti.

Sosyal Bilgiler Zümresi rehberliğinde öğrencilerimiz, temsili bir oyun da sergileyerek o günü canlandırdılar. Geleneksel “27 Aralık Atatürk” koşusuna da katılan öğrencilerimiz keyifli bir deneyim yaşadılar. Okul meclis temsilcimiz Yağmur Topuz arkadaşlarına yaptığı konuşmasında: “Atatürk’ün:  “Ankara’nın ve Ankaralıların benim gönlümde bambaşka bir yeri vardır” diye onurlandırdığı güzel Ankara’mızı çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmak için her koşulda var gücüyle çalışacaklarını” belirtti.

27 Aralık Atatürk'ün Ankara'ya Gelişi