14 MART MATEMATİK GÜNÜ!

14 Mart 2021

2019 yılında UNESCO tarafından 14 Mart gününün Dünya Matematik Günü olarak ilan edilmesiyle birlikte bu yıl ikincisini kutladığımız Dünya Matematik Günü okulumuzda da coşkuyla kutlandı.

Dünya Matematik Birliği; matematiğin önemini ve herkesin hayatındaki temel rolünü kavramak, kutlamalarına lezzet katmak, yaratıcılığı teşvik etmek ve Matematik ile her türlü alan, kavram ve fikir arasındaki bağlantılara ışık getirmek için her yıl yeni bir tema açıklıyor. Bu yılın teması olan “Daha iyi bir Dünya için Matematik” kapsamında öğrencilerimize farkındalık düzeyinin artması amacıyla etkinlikler düzenledik.  Bu çerçevede salgın analizi, yapay zeka, büyük veri, hava trafiği gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı.

Sınıf içi etkinliklerde ise pi sayısının önemi ile ilgili sunumlar, bilgi yarışmaları, pi skyline etkinliği, amiral battı yarışmaları ile öğrencilerimiz matematikle dolu bir gün geçirdiler.

14 MART MATEMATİK GÜNÜ! 14 MART MATEMATİK GÜNÜ! 14 MART MATEMATİK GÜNÜ! 14 MART MATEMATİK GÜNÜ! 14 MART MATEMATİK GÜNÜ! 14 MART MATEMATİK GÜNÜ! 14 MART MATEMATİK GÜNÜ! 14 MART MATEMATİK GÜNÜ! 14 MART MATEMATİK GÜNÜ! 14 MART MATEMATİK GÜNÜ!