10 KASIM KOMPOZİSYON YARIŞMASI

10 Kasım 2020

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 82. yıldönümü anma etkinlikleri çerçevesinde MEB’in düzenlediği "Ulu Önder Atatürk" temalı kompozisyon yarışmasında 12/A sınıfı öğrencimiz Öykü Örsmen’in:

“Saat 09.01; Atatürk’ü anlamaya çalışıyorum. Düşünce yapısını, ideallerini, devrimlerini, zekasını, hayata bakışını -şimdiye kadar onun hakkında okuduğum kitaplar, edindiğim bilgiler ışığında- anlamaya, yorumlamaya çalışıyorum. Çocukluğundan hayatının sonuna kadar hiç bitmeyen azmini, yeni bir şeyler öğrenme arzusunu, kendini sürekli geliştirmeye gayret eden dinamik kişiliğini düşünüyorum. Savaş cephelerinde dahi bırakmadığı kitap okuma alışkanlığını; vatanına, milletine olan bağlılığını, kendi ana dilini çok iyi konuşmasının yanında yabancı dillerde de olan başarısını hayranlıkla hatırlıyorum.” satırlarıyla başlayıp devam eden "Zaman" adlı komposizyonu Antalya birincisi olmuştur.

Ayrıca 10/A sınıfı öğrencimiz Larasu Acar’ın:

“Ölüm gerçekten var mıdır? Bir insan ne zaman ölür? Zehirli bir okla vurulduğu ya da kalbi durduğu zaman mı? İnsanların hayatları boyunca iki kere öldüğünü söylerler. İlk ölüm, bütün hayati faaliyetlerimiz bir daha geri gelmeyecek şekilde işlevini yitirdiğinde; ikinci ölüm ise bizi tanıyan, adımızı hatırlayan son kişinin hayatını kaybetmesiyle gerçekleşir. Biz, öldükten belki de elli sene sonra hiç doğmamış olacağız. Eğer bir insanın bedenen ölümünün gerçekleşmesinden seksen iki yıl sonra bile fikirleri, ilke ve devrimleri yaşamaya devam ediyorsa, o insanın ölümünden bahsedebilir miyiz?” satırlarıyla başlayıp devam eden "Yıldız" başlıklı kompozisyonu üçüncü olarak bizleri gururlandırmıştır. Öğrencilerimizi gönülden tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

10 KASIM KOMPOZİSYON YARIŞMASI 10 KASIM KOMPOZİSYON YARIŞMASI 10 KASIM KOMPOZİSYON YARIŞMASI 10 KASIM KOMPOZİSYON YARIŞMASI